De 10de Vlaamse Nefrologiedag was een groot succes. Niet minder dan 230 collega’s uit het nefrologische werkveld waren aanwezig op deze jubileumeditie. De industrie was sterk vertegenwoordigd. Tijdens de pauzes konden de deelnemers bij meer dan 16 firma’s terecht voor info en nieuwigheden uit de sector. Het programma zelf was ook een schot in de roos. In de voormiddag konden we luisteren naar de voordrachten van professor Van Biesen UZ Gent, professor Tielemans UZ Brussel, professor Sprangers UZ Leuven en dokter Van Craenenbroeck UZ Antwerpen.

In de namiddag was er de keuze tussen een sessie over voeding geleid door de Vlaamse Nefrologische Diëtisten (VND) of een sessie over vaataccess door dokter Neirynck uit AZ Sint Lucas Gent.

Mevrouw Lon Holtzer, Vlaams Zorgambassadeur en coördinator gezondheidszorg sloot het congres waardig af.

Het hele gebeuren werd afgesloten met een receptie waar werd nagekaart over de verschillende thema’s en ideeën werden uitgewisseld.

Deze 10de editie van de Vlaamse Nefrologiedag was een succesvolle dag met dank aan de vele deelnemers en vertegenwoordigers van de verschillende firma’s.

Noteer alvast in je agenda voor volgend jaar de 11de editie van de Vlaamse Nefrologiedag.